Bancul zilei

Măria discută cu prietena ei franţuzoaică.


- Dacă mă înşeală Ion o dată, îl iert. Dacă mă înşeală a doua oară divorţez, că doar n-oi sta cu un recidivist.
Marianne spune:
- Dacă mă înşeală Jean o dată, eu îl înşel de două ori. Dacă mă înşeală a doua oară, îl înşel de 100 de ori, ca să-mi vărs năduful. Dacă mă înşeală şi a treia oară, divorţez, că doar nu m-oi face curva din cauza lui!

Bancul zilei

Un poliţist comunitar în autobuz. Înghesuială mare, căldură. Cineva strănută.
Poliţistul:
- Cine a strănutat? Linişte.
- Cine a strănutat?! insistă poliţistul grav.
Lumea nu mai respiră. Poliţistul scoate pistolul şi trage două focuri pe geam:
- Cine a strănutat!?!
Toţi tremurau. În sfârşit, o băbuţă pe un scaun cu voce gâtuită:
- Eu am strănutat.
- Sănătate, mamaie!

PROGNOZA HIDROLOGICA LUNARA PENTRU INTERVALUL FEBRUARIE – APRILIE 2013



 


I. Rauri interioare:

In luna februarie 2013 pe baza elementelor statistice de lunga durata, a estimarilor meteorologice si avand in vedere situatia hidrometeorologica de la sfarsitul lunii ianuarie 2013, se estimeaza ca regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse intre 30-50% din mediile multianuale lunare, mai mari pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Olt superior si mijlociu, Arges, Ialomita, pe Siret si afluentii sai de dreapta, pe Prut si pe raurile din Dobrogea (50-80% din normalele lunare).

In luna martie 2013 regimul hidrologic se va situa la valori intre 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici pe afluentii Oltului inferior, Vedea, Rm. Sarat, Barlad si pe afluentii Prutului ( 30-50% ).





In luna aprilie 2013 regimul hidrologic se va situa la valori intre 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici pe Rm. Sarat, Barlad, afluentii Prutului si pe raurile din Dobrogea ( 30-50% din normalele lunare).
In luna februarie formatiunile de gheata ( gheata la maluri, pod de gheata, curgeri de sloiuri, zapoare) vor avea intensitati si extinderi variabile, mai ales pe raurile din zona de munte din nordul, estul si centrul tarii. In functie de evolutia temperaturilor si a precipitatiilor, formatiunile de gheata vor putea produce prin evolutia lor blocaje de gheturi pe unele sectoare de rau, cu variatii de niveluri, indeosebi pe unele rauri din bazinele hidrografice: Bistrita, Olt, Mures, Viseu, Iza si Somes.
In luna martie formatiunile de vor fi in diminuare, restrangere si chiar eliminare in a doua jumatate a lunii si pot determina, in evolutia lor, cresteri artificiale de niveluri si debite pe unele rauri din nordul, centrul si estul tarii (in special pe Viseu, Iza, pe cursurile superioare si mijlocii ale Somesului, Muresului, Oltului, Bistritei si pe unii afluenti ai lor).
In luna martie sunt posibile cresteri mai importante de niveluri si debite, cu depasirea COTELOR DE APARARE pe unele rauri din zonele de deal si munte, indeosebi din vestul, centrul si nordul tarii, datorita cantitatilor de precipitatii cu tendinta de excedent prognozate si cedarii apei din stratul de zapada din zonele de munte.
Valorile debitelor medii ale raurilor si debitele medii afluente in lacurile de acumulare prognozate pentru luna februarie 2013, precum si estimarile prognostice ale debitelor medii pentru lunile martie si aprilie 2013 sunt prezentate in anexe.




II. Fluviul Dunarea
Pe baza elementelor statistice de medie si lunga durata a fost elaborata prognoza debitelor medii si extreme lunare pe Dunare la intrarea in tara (sectiunea Bazias) pentru lunile februarie, martie si aprilie 2013, valori prezentate in tabelul de mai jos:








         Februarie 2013                                Martie 2013                                Aprilie 2013


                                        m.a.                               m.a.                                            m.a.




Q maxim (mc/s)                   7800                          8000                                     9000




Q mediu (mc/s)      5300 -6500                        6700 -6800                     7900 -  7800





Q minim (mc/s)            5000                                        5200                     6300





De asemenea, in tabel, in coloana “m.a.” sunt prezentate valorile medii multianuale ale debitelor corespunzatoare lunilor februarie, martie si aprilie.
Aceste prognoze de lunga durata se vor actualiza prin prognozele de scurta durata care vor fi precedate, in situatiile in care se prognozeaza posibilitatea depasirii COTELOR DE APARARE, de avertizari hidrologice emise pe baza situatiei hidrologice si a evolutiei factorilor meteorologici din momentul respectiv.






Informare hidrologica



Situatia hidrologica pe râuri si Dunare în data de 11.02.2013 ora 07.00

a) RÂURI
Debitele au fost în general stationare, exceptând râurile din Dobrogea unde au fost în crestere datorita precipitatiilor lichide cazute în interval si propagarii si numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Muresului si Ialomitei.
Pe râurile din bazinele: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega, Timis si Bârzava, debitele au fost în scadere.
Debitele se situeaza în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul si peste 100% din normalele lunare) pe cursul inferior al Turului, cursul mijlociu al Crisului Repede, pe afluentul Crisului Negru (Cris Pietros), pe unii afluenti ai Muresului superior (Rastolita, Comlod), cursul superior al Prahovei, Teleajen, Calmatui, unele râuri din Dobrogea (Topolog, Hamangia si Cartal) si mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Fizes, Crasna, afluentul Crisului Alb (Banesti), cursul mijlociu si inferior al Târnavei Mari, Iara, Gâlda, Ampoi, Amaradia, Hârtibaciu si Vedea.
Formatiunile de gheata (gheata la maluri, pod de gheata) existente pe râurile din bazinele superioare si mijlocii ale Muresului si Oltului, pe cursul superior al Prahovei si pe râurile din Moldova, au fost în usoara intensificare si extindere, predominând podurile de gheata în bazinele Bistrita, Bârlad, Prut, afluentii Trotusului, afluentii din bazinul superior si mijlociu ai Oltului si cursul superior si mijlociu al Siretului.
Pe râul Bistrita, amonte ac. Izv. Muntelui fenomenul de zapor se manifesta pe lungime totala de 3,1 km si grosime maxima de 0.3 m, fara acumulare de apa în amonte si se mentine zaporul format pe Mures la statia hidrometrica Glodeni.
Curg sloiuri în proportie de 20% din suprafata albiei pe râul Niraj la s.h. Cinta.
Nivelurile pe râuri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

b) DUNARE
Debitul la intrarea în tara (sectiunea Bazias) în intervalul 10.02.2013 – 11.02.2013 a fost în crestere, având valoarea de 8600 mc/s, peste media multianuala a lunii februarie (5300 mc/s).
Pe tot sectorul aval de Portile de Fier debitele au fost în crestere.


Prognoza hidrologica pe râuri si Dunare în intervalul 11.02.2013 – 12.02.2013 ora 06.00

a) RÂURI
Debitele vor fi în general stationare, excetând râurile din Dobrogea si bazinele: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Bârzava, Caras, Cerna si Nera unde vor fi în scadere.
Formatiunile de gheata (gheata la mal, pod de gheata, naboi) vor fi în intensificare si usoara extindere pe râurile din nord-vestul si centrul tarii si se vor mentine fara modificari importante pe celelate râuri.
Se vor mentine aglomerarile de gheturi (zapoare) formate anterior pe râurile Mures si Bistrita.
Nivelurile pe râuri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.

b) DUNARE
Debitul la intrarea în tara (sectiunea Bazias) va fi în crestere (8700 mc/s).
Pe tot sectorul aval Portile de Fier debitele vor fi în crestere.


BIBANUL







Bancul zilei

Ion statea pe prispa casei si fuma. Trece Gheorghe pe strada si il striga:
- Ioaneeee hai sa bem un rachiu la crasma
Ion raspunde: Bai nu vin.
- Hai mai Ioane sau tie frica de nevasta?
- Auzi ma Ghio, nici la lup nu-i e frica de caine, dar nu-i place cum latra.

PROHIBITIA 2013


PROHIBITIE 2013

Este OFICIAL!

8 aprilie - 6 iunie (inclusiv)
8 aprilie - 22 mai in zona de frontiera (inclusiv)

Nu este publicat inca in monitor deoarece in noua legislatura ANPA trece la ministerul mediului de la cel al agriculturii si trebuie semnat de noul ministru delegat de acolo.






sursa:http://pescuit-la-dunare.blogspot.ro/2013/01/prohibitie-2013.html

BANCUL ZILEI

Un tip intră într-un bar cu un crocodil. Toată lumea e speriată şi se ascunde pe sub mese. Barmanul îi spune:
- Ieşi, domnule, cu crocodilul de aici, nu vezi că îmi sperii toţi clienţii, ce dracu faci...
Tipul cu crocodilul spune:
- Stai liniştit că e un crocodil tare cuminte. Uite, vă fac o demostraţie.
Şi loveşte crocodilul în cap, crocodilul deschide gura. Îşi introduce penisul în gura crocodilului, îl loveşte din nou în cap şi crocodilul începe să sugă. Loveşte din nou crocodilul în cap, acesta deschide gura şi totul e în regulă.
- Vedeţi,spune el, nu e nici o problemă. Daca cineva doreşte, poate să încerce.
La care o blondă spune:
- Domnule, eu aş încerca, dar te rog nu mă lovi aşa de tare în cap

ÎN ATENȚIA PESCARILOR SPORTIVI





    Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pentru anul 2013 se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv eliberat de A.N.P.A in anul 2012 si a chitanţei privind plata taxei de autorizare pentru anul 2013 sau a talonului de pensie, după caz, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.

    Permisele de pescuit recreativ/sportiv se vizează de la data publicării în Monitorul Oficial al României Partea I, a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.